Office management en communicatie (Secretariaat-talen)

Heb je een enorme aanleg voor talen? Ben je geïnteresseerd in de handelswereld en zakelijke communicatie? Zie je een job als bediende of secretaris(esse) wel zitten? Of wil je verder studeren in het hoger onderwijs (professionele bachelor/master)? Dan is deze richting iets voor jou.

Het vak secretariaat vormt een eerste luik van deze studierichting. Commerciële en administratieve vorming komen er ruim aan bod. Je zal bovendien je ICT-kennis uitbreiden. Hierdoor verwerf je de nodige bagage om je als secretaris (esse) in te werken in de globale administratie van ondernemingen of diensten.

Daarnaast zijn de talen een sterke pijler in deze richting. De nadruk ligt hierbij op de vier vaardigheden (luisteren, spreken, lezen en schrijven). Je zal de talen vooral op een praktische manier leren, waarbij schrijven en spreken heel belangrijk zijn.

Naast de algemenen talenkennis komt ook Zakelijke communicatie aan bod in de verschillende talen. Je leert vlot en foutloos schrijven, maar ook communiceren via telefoon en brieven. Hier leer je ook jezelf en klasgenoten evalueren aan de hand van beoordelingsschema’s. Zo doe je de nodige zelfkennis op en kan je je aanpassen of verbeteren.

In het zesde jaar zal je ook een heel schooljaar werken aan je GIP. Bovendien volg je ook een week stage in een echt bedrijf, zodat je al even kan proeven van het bedrijfsleven.

Wat verwachten wij van jou?

  • Bijzondere aanleg voor en interesse hebben in talen.
  • Communicatief zijn.
  • Over secretariële vaardigheden beschikken.
  • Graag met computer werken.
  • Ordelijk en nauwkeurig werken.
  • Stressbestendig zijn.

Lessenrooster

Terug naar het volledige studieaanbod


Studieaanbod tweede en derde graad